„COVIDOVÁ“ JESEŇ

…A dni ubiehali ako voda, a aj keď sme mali za sebou dni letné, veselšie, opäť nastalo obdobie,  kedy sme museli naše aktivity okresať na nevyhnutné a viac individuálne ako spoločné. Stále sme sa snažili dodržiavať všetky pandemické opatrenia, len aby sme si tú pliagu držali čo najďalej od tela. Samozrejmosťou bolo, že všetci zamestnanci boli pravidelne testovaní.  Naša snaha, ale aj modlitby všetkých členov „fideackej rodiny“ boli vypočuté a udržali sme si chorobnosť na takmer nulovej úrovni.

                 Prišla jeseň, užili sme si september – športový deň, posledné teplé lúče na terase a my sme rozmýšľali, ako prekvapíme našich seniorov v mesiaci október, ktorý patrí práve  im. No situácia nedovoľovala zorganizovať spoločnú akciu, ktorá je známa ako „Október, mesiac úcty k starším“. Aj keď si ctíme našich seniorov nielen v tomto mesiaci,  predsa len si zvyčajne pri tejto príležitosti vystrojíme parádnu hostinu so živou hudbou, programom, darčekom a fajnovým jedlom. Veríme, že o rok si tento sviatok užijeme do sýta a už  bez obmedzení.

                November a december bol pre všetkých dosť náročný, keďže sa situácia v krajine zhoršovala a tak dlho očakávané uvoľnenia nie a nie prísť. V tomto období sme našich seniorov podporovali duchovným slovom, s ktorým nás navštívil a ktorým sa nám prihováral náš pán farár. Program sme sa snažili spestriť rôznymi aktivitami, zdravotnými prednáškami,  aby čo najmenej mysleli na aktuálnu situáciu a tak vydržali a neochoreli. V decembri sme si vyrobili vianočné ozdoby a ikebany, ktoré zdobili nielen priestory nášho zariadenia, ale aj ich vlastné príbytky. Upiekli sme asi 10 kíl vianočného pečiva, na ktorom sme si pri teplom čaji pochutnávali a čakali na nový rok,  novú nádej. Aj vianočná kapustnica a vianočný punč boli v komornejšom duchu, nakoľko sme sa v tomto období, aj kvôli opatreniam, stretávali len v obmedzenom množstve.  

                Veríme, že keď to raz všetko pominie a my opäť zaplníme priestory stacionára, všetko bude tak, akoby nás žiadna choroba nikdy nerozdelila. Myslíme na Vás a tešíme sa na skoré stretnutie. 

Mohlo by sa vám tiež páčiť...