Seniori na Karpatskej drevenej ceste II

Každý rok od otvorenia nášho denného stacionára sa snažíme  pripraviť výlet pre našich prijímateľov, ktorý by zvládli a bol by prispôsobený ich možnostiam a schopnostiam. Už minulý rok sme spolu s finančnou podporou sociálneho odboru MsÚ Prešov zrealizovali výlet, ktorý dostal názov Karpatská drevená cesta.  Cieľom sú historicky veľmi vzácne drevené kostolíky na východe Slovenska.

Aj tento rok naše kroky smerovali do Humenného, kde je do miestneho skanzenu prenesený drevený kostolík z Novej Sedlice, čiže sme pokračovali po stopách histórie týchto kostolíkov. Našu výpravu sme pomenovali Karpatská drevená cesta II.

Už po nástupe do autobusu sme vedeli, že táto akcia bude vydarená. Na tvárach našich starkých bol široký úsmev, a aj keď teploty vysoko stúpali, oni to nevzdávali a snažili sa užiť si každú minútu výletu. Nie raz nám mladším mohli byť vzorom. V Humennom sme navštívili ako prvý Kostol všetkých svätých, kde nám náš bývalý diakon, teraz už kaplán, odslúžil svätú omšu ako poďakovanie za celé naše spoločenstvo. No a potom sme sa už pustili do skúmania dejín našich predkov. Z návštevy krásneho kaštieľa, kde sa zachovalo veľa historických artefaktov, sme sa plynule presunuli do skanzenu, ktorý ukrýval krásu minulosti. Darmo, sme národ šikovný a máme byť načo hrdí. Naše vedomosti a obzory sa opäť rozšírili.

Sme radi, že sme mohli aj tento rok absolvovať takýto zaujímavý výlet s finančnou podporou vo výške 324 € od sociálneho odboru MsÚ Prešov.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...